Crop-ScannerTM
Snel en accuraat scouten, Optimaal advies!

Het Crop-ScannerTM Platform is klaar om jouw scouting efficiëntie te verbeteren vanaf 14 september 2023! Crop-ScannerTM is beschikbaar in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Canada, VS en Afrika. Andere landen zullen snel volgen.

Over Crop-ScannerTM

De nieuwe Crop-ScannerTM App verbetert je scouting-efficiëntie dankzij:

Snelle, gemakkelijke en nauwkeurige ingave van data

Minder tijd besteed aan administratie


Webdashboard voor een volledig overzicht van je kassituatie op ieder moment

Vroege opsporing en visualisatie van plaag-en ziektedruk en nuttige organismen

Traceerbaar advies & behandelingen


Gepersonaliseerd IPM-advies via het dashboard van je Biobest adviseur

About Image
Why Image

Functionaliteit van Trap-ScannerTM

Trap-ScannerTM is een functie die beschikbaar is in de Crop-ScannerTM App. De Trap-ScannerTM functie gebruikt de camera van jouw telefoon om foto’s te nemen van de gele vangplaten. Deze foto’s worden geanalyseerd door een algoritme en de resultaten kunnen worden bekeken via het Crop-ScannerTM webdashboard.

Trap-ID

VOORDELEN

  • Toevoegen van automatisatie en standaardisatie
  • 6 insectensoorten geteld met één genomen foto
  • Bespaar nog meer tijd
  • Minder fouten tijdens vangplaattellingen

Welke insecten zien we vandaag
met Trap-ScannerTM?

Witte vlieg

Witte vliegen (Trialeurodes vaporariorum, Bemisia tabaci, ...) zijn veelvoorkomende plagen die zorgen voor schade en virustransmissies in verscheidene gewassen tijdens het groeiseizoen. Het monitoren van hun trends zorgt voor inzichten die nodig zijn om correcte controlemaatregelingen uit te voeren.

Macrolophus

Macrolophus pygmaeus is een efficiënt nuttige tegen verschillende plagen. Het tellen van zowel plagen als nuttige insecten op vangplaten zorgt voor belangrijke inzichten in trends en ratio tussen beide populaties. Daardoor kan je adequate acties ondernemen om gewasschade te vermijden.

Tuta absoluta

Tuta absoluta zorgt voor gallerijschade in de bladeren en uitwerpselen op bladeren en vruchten. Ook al is het minder Gebruikelijk om Tuta absoluta te monitoren op gele vangplaten, het kan prima en geeft tevens ook inzichten in de versprijding van tuta in de kas. de De verworven data je helpen tijdens het nemen van beslissingen.


Nesidiocoris

De roofwants Nesidiocoris tenuis is een efficiënte nuttige, gebruikt in Zuid-Europa tegen verschillende plagen. In Noord-Europa, is Nesidiocoris een plaag dat vruchtschade veroorzaakt en necrotische ringen vormt op de bladeren en de stengels van tomaten.

Trips

Trips (Frankliniella occidentalis,...) veroorzaakt serieuze schade in de groententeelt, sierteelt en zachtfruit. Het goed opvolgen van nieuwe trips aantastingen helpt jou met het tijdig ondernemen van acties en het vermijden van gewasschade.

Bladmineervlieg

Bladmineervliegen creëren gangen in het blad met gevolg dat de groei wordt verhinderd. Volwassen bladmineervliegen kunnen worden gescout op vangplaten, waardoor je een indicatie krijgt wanneer je nieuwe eieren en larven in de bladeren kan verwachten.

Testimonial Duijvestijn

Alles begint met scouten! Crop-Scanner™ is een krachtige tool dat jouw scouting vereenvoudigt en verbetert. Met onze intuïtieve oplossing, kan je gemakkelijk scoutinggegevens invoeren, digitaliseren en centraliseren. Zeg vaarwel tegen de traditionele pen-en-papier methode en ga voor het gemak van digitaal scouten.

Remy van Haaster, Biologie & Assistent Manager teelt bij Duijvestijn, een toonaangevend bedrijf in hoogwaardige tomatenproductie met bijna 25 hectare grond in Pijnacker, waar jaarlijks 17 miljoen kilo tomaten worden geproduceerd, deelt zijn ervaring.



Registreer je nu
en ga aan de slag met de app

Registreer je nu om alle voordelen van de Crop-Scanner app te leren kennen.

* verplichte velden